Vadideki Zambak-Honore de Balzac

This post was written by Jens on Kasım 6, 2007
Posted Under: kitap özeti-kitap özetleri, v

Kitabın Adı : Vadideki Zambak
Kitabın Yazarı : Honore de Balzac

KİTABIN ÖZETİ

Aristokrat bir ailenin küçük oğLu Felix de Vandennesse, ailesinin sıcak sevgisinden ,ilgisinden yoksun, otoriter bir ortamda yetişmiş çalışkan bir çocuktur.Restauration devrinin yakLaştığı sırada Felix’i babası Tours’a çağırır.Felix, babasının davetine hemen itaat eder.Tours’a gittikten sonra bir gün bir baLoya katıLır.Baloda bir genç kadın görür.Onun güzelliği karşısında adeta büyüLenir, ona karşı derin bir sevgi duyar.Bu genç kadını uzun süre unutamaz.Bir gün, İndre nehrinin kıyısında Clochegourde satosunda bu genç kadınLa karşıLaşır.enç kadının adı Kontes Henriette de Mortsauf’tur.Feliz, kadının güzeLLiğinin vadinin adı ile özdeşLetiğini düşünür.Vadinin adı Zambak’tır.Henriette de tıpkı zambaklar gibi temizi saf ve güzeLdir.Felix ve Henriette tanışırLar.Henriette, Felix’e hayat hikayesini anlatır.Henriette, evLidir ve kocası asık suratLı, sert, soğuk bir insandır.Mutsuz bir hayatı vardır.Felix de ona aiLesinin haLLerinden, kederLi çocukLuğundan bahseder.KarşıLıkLı dertLeşmeLer her ikisinie birbirine yakınLaştırır.AraLArında temiz fakat gizLi bir aşk başLar.SürekLi görüşmektedirLer.Bir gün, Felix’in mevki sahibi oLabiLmesi için buradan uzaklaşması gerçeği iLe yüz yüze geLirLer.

Feliz, saraya girer, XVIII. Louis’in dikkatini çekmeyi başarır ve kısa zamanda danıştay başyardımcıLığına kadar yükseLir.Aşkına sadıktır, Henrietteyi asLa unutmaz, sürekLi mektupLaşırLar.İki yıLLık bi ayrıLıktan sonra tekrar görüşürLer.Henriette’nin kocası uzun süren bir hastaLığa yakaLanınca Henriette iLe Feliz arasındaki iLişki daha da derinLeşir.Fakat bir süre sonra feliz, Paris’e dönmek zorunda kaLır.

Felix paristeki hayatı sırsında, elif tabakadan Lady Dudley adından biri iLe tanışır.Onun gösterişinden etkiLenir ve bir süre sonra aşık oLduğunu zanneder.Bu oLayı öğrenen Henriette hastaLanır, sonunda felixi affetsede bu hastaLık oun öLümüne neden oLur.GüzeL, parıLtıLı ingiLiz Lady’den bıkan feLix, Clochegourde’e geri döner.Geldiğinde Henriette can çekişmektedir.Henriette, ona bir mektup bırakmıştır.Mektupta; aşkı,arzuLarı ve ahLaki değerLeri, eş oLma sorumLuLuğu arasında yaşadığı çeLişkiLer, çatışmaLar yazmaktadır.Henriette, sonuna kadar ahLakını muhafaza etmekLe birlikte pek çok kez içinde savaşlar yaşamıştır.Feliz, bir süre sonra kendini toparLamaya çaLışarak Paris’e döner.Orada, kendini edebiyata,biLime,poLitikaya vererek avutmaya çalışır.


Reader Comments

çok güsel einize sağlık ödevim bitti

ßßßß

#1 
Written By buraq on Kasım 6th, 2007 @ 22:53

çok saolun yha edebiyattan artı aldım:)

#2 
Written By mehmet on Kasım 7th, 2007 @ 08:05

ya iyi olmuş hoş olmuşta bu biraz kısa değilmi, kitabı ilk defa okuyan biri olarak aslında kaç sayfa olduğunu bilmek isterim, eğer yazarsanız sevinirim şimdiden TEŞEKKÜRLER!

#3 
Written By güneş on Kasım 20th, 2007 @ 21:11

TÜRKÇEDEN 100 ALDIM TEŞŞEKKÜR EDERİM

#4 
Written By Vadideki Zambak on Kasım 20th, 2007 @ 23:27

çok sağolun işimi hallettim.bence bu kitabi okumlısınız süper bir kitap iki günde bitirmiştim tavsiye ederim

#5 
Written By SLYMN DRGT on Kasım 24th, 2007 @ 21:47

özetlere birde kitap resimlerini ekleyebilirseniz çok iyi olur link koymuşsunuz ama linklerde garip siteler var bence bir daha kontrol edin

#6 
Written By SLYMN DRGT on Kasım 24th, 2007 @ 21:50

süper olmuş yani ben bile bu kadarını yazamazdım :D
kitabı okumadım ama özetini okuyacağım :D söz.:D:D:D

#7 
Written By ismimi wermek istemiyorum yoksa edebiyattan çakarım .:D on Aralık 3rd, 2007 @ 19:40

çok teşekkürler ama biraz kısa sanki :)

#8 
Written By büşra nur on Aralık 5th, 2007 @ 21:57

kitapta ıkıcı zaten biran önce bitsin diye uğraştım ama olmiyi:):):):’)

#9 
Written By büşra nur on Aralık 5th, 2007 @ 21:59

gerçekten güzel olmuş.çok uzun zamn önce okumuştum bu kitabı.şimdi yeniden okumuş gibi oldum.bide ödewime yardımcı oldunuz saolun:D

#10 
Written By nesli on Aralık 10th, 2007 @ 15:10

ya tşekkür ederm de çok saçma kitapmş ya ii ki de okuyup zman kaybetmemişmm çok saolunnnn:D:D

#11 
Written By mrwe on Aralık 10th, 2007 @ 19:04

yasak aşk dedıgın bole olur anlatım super bnce okuyun arkadaslar es gecılecek gıbı degıl sefıller kadar olmasada iyi sacma olsa dünya klasigi olmasdı herhalde;)

#12 
Written By gözde on Aralık 26th, 2007 @ 02:31

yha herkes artı almış ya ben napıcam yarına 5 tane kitap özeti lasım ben sadece 1 tane yapabildim şu özetler biras daha kısa olursa sevinirim:)
inş diğerlerinide bulurum:)

#13 
Written By askerbekçisi on Ocak 3rd, 2008 @ 17:06

yaa süperr özet çıkrmışsın kitabın tamamını okumuş gibi oldum tşklrr

#14 
Written By hazal on Ocak 11th, 2008 @ 17:58

abicim sen kısalt ben öyle yapıuyom size tavsiyem ver diğiniz ödevi hoca okumaz ona göre babam öğretmen hemde edebiyat öle diyo valla

#15 
Written By levent on Ocak 17th, 2008 @ 20:34

kitap özetleriniz çok güzel olmuş fakat diğerlerindeki, gibi basım yeri falan verilmemiş

#16 
Written By sanane on Şubat 8th, 2008 @ 10:46

çok güzel.fakat bir insanın gerçek hayatına benzetemedim

#17 
Written By büşra on Mart 9th, 2008 @ 14:58

çok sag olun ödevim bitti:))))

#18 
Written By ax$€[aN on Mayıs 18th, 2008 @ 11:54

ya iyiki bu int var ha yok sa türk 0 alacaktım

#19 
Written By asiiii on Kasım 18th, 2008 @ 14:17

Add a Comment

required, use real name
required, will not be published
optional, your blog address